Overraskende metoder at udvinde energi med vand

Overraskende metoder at udvinde energi med vand

De fleste kender nok til dæmninger, og måden hvorpå de bruges til at producere grøn energi, men der er forskes faktisk i flere forskellige metoder der kan anvendes til at producere grøn energi fra vand. Nogle af dem er mere effektive og udbredte end andre, men her er 4 interessante metoder.

Regn dråber kan faktisk omdannes til strøm ved hjælp af et stykke plastik, det producerer som du måske allerede har gennemskuet ikke alt for meget strøm, men teknologien i sig selv er rimelig interessant.

Ja den er god nok, den Amerikanske flåde har faktisk udviklet en teknologi der tillader dem at anvende saltvand som jetbrændstof, det er dog ikke en særlig grøn metode eftersom det koster meget elektricitet at udvinde. Energien bliver dog forøget i processen, og det er en god “energi investering” teoretisk set, dog virker det urealistisk at det nogensinde vil blive anvendt i praksis.

På Island og i Californien i USA er der så meget varme nær jordens overflade nogen steder, at vandet fordamper fordi stenene er så varme, den damp kan så fanges og bruges til at producere elektricitet, eller blot varmt vand. Andre steder hvor varmen ligger lidt længere under jorden er der udviklet brønde som kan pumpe koldt vand ned til de varme sten, for så at komme op som varmt vand igen, en smart måde at anvende jordens naturlige varme på.

Ja, der findes en metode hvorpå et højt tårn kan skabe elektricitet ved hjælp af sol, vind og vand. Det fungerer således at der dannes tåge i toppen af tårnet, der så absorberer varmen fra luften, der omdanner tågen til tungere luft der falder ned gennem tårnet og pumper en turbine rundt, der så skaber energi som en vindmølle.

dante