Vandenergi i Danmark

Vandenergi i Danmark

I Danmark findes der 8 vandkraftværker, de producerer tilsammen knap 22 GWh på et år, hvoraf den største af dem er Gudenaacentralen der producerer halvdelen med 11 GWh årligt. Til sammenligning producerer verdens største vandkraftværk, nemlig de tre slugters dæmning i Kina hele 18.460 MW.

Det betyder ikke at vi i Danmark ser bort fra vandenergi, det betyder blot at vi muligvis skal finde en anden metode at anvende til at udvinde kraften fra vandet. I Hanstholm arbejder de på udviklingen af hvordan de kan høste havets bølgenergi, og selvom der stadig er lang vej endnu, så er de godt i gang.

Og der er en god grund til at forsætte med at prøve at udvikle bølgekraftanlæg i Danmark, fordi der er nemlig masser af plads og mulighed for at udvinde vandenergi i Danmark, og det menes at vi i Danmark kan få 15% af vores elforbrug fra bølgekraftanlæg. Det kræver dog en forsat udvikling og forbedring af den nuværende teknologi.

Udover at kunne udvinde mere vandenergi, vil det også kunne skabe flere arbejdspladser i Danmark hvis danske firmaer er på forkanten med udviklingen af teknologien bag vandenergi.

dante