Private vindmøller

Private vindmøller

Der har tidligere været store debatter omkring private vindmøller der har været til stor gene for nogle. Det problem er gået lidt i sig selv eftersom flere og flere piller deres vindmøller ned. Det sker som et resultat af beskatningen der er på private vindmøller overstiger den værdi af strømmen de kan producere, den værdi er nemlig faldet over de seneste årti eftersom prisen på el er faldet.

Der er rimelig skrappe regler indenfor opføringen af husstandsvindmøller, og du skal leve op til en lang række krav hvis du ønsker din egen vindmølle. Det skal du fordi kommunen skal vurdere og acceptere hver eneste private vindmølle, og så har dine naboer også mulighed for at gøre indsigt mod dit byggeri.

I Danmark får vi allerede et stort procentdel af vores strøm fra vindmøller, så behovet for private vindmøller er begrænset, dog er ideen om blive selvforsynende rigtig attraktiv for nogen, men hvis du bor i et tæt beboede område og der er mange naboer, så vil vindmøllen hurtigt gør mere skade end gavn.

Derfor er antallet af vindmøller i boligområder også begrænset, fordi de fleste godt kan se at fordelen ikke opvejer ulempen ved at have en 20 meter høj vindmølle stående i baghaven.

dante