Solpanelers fremtid

Solpanelers fremtid

Den moderne teknologi er i altid rivende udvikling, og det gælder bestemt også inden for solenergi branchen, hvor der arbejdes på højtryk for at gør produktionen af solpanelerne billigere, samt deres produktion af strøm højere, kort sagt, mere omkostningseffektivt.

I en verden hvor der er mere og mere fokus på grøn energi og klima forandringer, står solenergi til at skal overtage meget af strøm produktionen fra de mere miljø belastende strøm kilder som kul og olie. Det kræver at teknologien bag ,også bliver udviklet til at være effektiv nok, men det er godt på vej.

De traditionelle silikone solpaneler opfanger omring 20% af solens energi fra de stråler der rammer solpanelens overflade, så der er altså 80% af energien der ikke bliver opfanget, og dermed stor plads til forbedring.

I USA er de begyndt at udvikle og teste perovskite solpaneler, som er lavet af et andet materiale, og kan optage 22.7% af solens energi, altså 10% mere end de nuværende silikone solpaneler. Teoretisk set kan perovskite solpaneler omfange hele 40% af solens energi, men det mangler stadig udvikling for at i praksis kunne gøre det.

Endnu en fordel ved perovskite er at det er så tyndt det næsten kan spray males på solpaneler der allerede er bygget.

dante