Er strømmen til dine gadgets grøn?

Er strømmen til dine gadgets grøn?

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget af det strøm du får ud af stikkontakten til dine teknikdele er grøn? Sagt med andre ord, hvor mange procent af strømmen der produceres via sol og vind? Det kan vi godt forstå hvis du har spekuleret over, for det er et relevant spørgsmål. Klimakrisen er nemlig reel, og en del af løsningen skal findes via omstillingen til vedvarende energi. Lad os derfor se nærmere på hvor meget grønt strøm der egentlig produceres her til lands.

Gadgets er spændende men kræver også en del strøm

Rigtig mange af os er vilde med teknikdele og teknikgadgets såsom computere, tablets og smartphones. Ja, mange af os vil endda nok gå så langt som til at sige, at vi slet ikke kan klare os uden dem. Er du også vild med gadgets? Så overvej at lægge vejen forbi teknikdele.dk. Her kan du købe masser af lækkert tilbehør til din smartphone. Du kan også gå på jagt efter gode tilbud på batterier, høretelefoner og meget andet.

Så snart du modtager dine nye teknikdele med posten melder spørgsmålet sig dog igen: Er strømmen du kommer til at bruge på teknikdelene overhovedet grøn og vedvarende?

Den danske energiforsyning bliver stadig mere grøn

Det går faktisk ganske godt med omstillingen til vedvarende energi i Danmark. I 2019 blev der således produceret over 16 millioner MWh vindenergi i Danmark. Men hvad betyder det så? En hel del faktisk. Det betyder nemlig at 47,1% af det danske energiforbrug det år blev dækket udelukkende via vindenergi.

Det er fornuftige tal, men der skal selvfølgelig skrues endnu mere op for produktionen i de kommende år. Det bliver der heldigvis også, for det er politisk besluttet at flere vindmølleparker skal etableres. De fleste af dem på åbent hav. Samtidig produceres der efterhånden også en del solenergi i Danmark, og her forventes det, at der vil ske en stor udvikling.

Den grønne energi er ikke kun tiltænkt dine teknikdele og gadgets

Hvad skal vi bruge alt den grønne energi til i fremtiden? Det er ikke kun til dine teknikdele og gadgets at den grønne strøm skal produceres. I fremtiden forventes det at der skal bruges endnu mere strøm til varmepumper, elbiler og lignende. Elektrificeringen af samfundet er en vigtig del af løsningen på klimakrisen, og hvis den skal lykkes, så skal selve elektriciteten naturligvis produceres CO2-neutralt. Det sker bedst via teknologier såsom vind- og solenergi.

Du kan med ro i sindet bestille dine gadgets

Som du nok kan se, så sker der i disse år en kæmpe udvikling inden for området for vedvarende energi. Vi er endnu ikke nået til det punkt, hvor al elektricitet i Danmark produceres via vedvarende kilder, men for hvert år der går kommer vi et skridt nærmere.

dante