Skab et grønnere badeværelse

Skab et grønnere badeværelse

De klimaforandringer, som de fleste nok efterhånden har kunnet iagttage, betyder, at vi i den grad er begyndt at tænke i grøn energi. Det gælder både grøn strøm, som vi her i Danmark både får fra vindmøller og fra solceller, og det gælder de indsatser, som vi kan gøre i vores huse og lejligheder for at mindske forbruget af energi og dermed gøre det lettere at nå målsætningerne i vores omstilling til en grønnere verden. Grøn energi – eller vedvarende energi uden brug af fossile brændstoffer – skal fylde så meget som muligt i vores samlede forbrug af energi.

Når vores vindmøller og solceller ikke producerer nok grøn energi baseret på de vedvarende energikilder, så kommer vores energi fra andre lande – for eksempel fra vandkraft i Norge, A-kraft i Sverige eller kulkraft i Tyskland – eller produceres herhjemme på træ, kul eller andet.

Jo mindre andel af ikke-grøn strøm, vi kan få ind i vores samlede forbrug, jo bedre. Derfor kan du med fordel tænke i at indrette dit badeværelse, som er et energikrævende rum, så miljørigtigt som muligt. Hos rorfokus.dk kan du få et overblik over, hvilke muligheder der er for eksempelvis at montere vandbesparende udstyr i dit badeværelse, og i det hele taget få et overblik over, hvad man kan få af grønne løsninger til badeværelset.

Foren det miljørigtige med det æstetiske

Du vil blandt andet kunne få syn for sagen om, at det i den grad er muligt at forene en miljøvenlig indretning af badeværelset med en æstetisk flot løsning. Hele tankegangen omkring det at indrette et badeværelse har rykket gevaldigt på sig de senere år, og i dag er badeværelset på mange måder et af hjemmets vigtigste rum. Her skal være lækkert at opholde sig. Man må godt have en oplevelse som i et lækkert spa-miljø, når man skal i bad, og tidens nye badeværelser er langt fra tidligere tiders noget mere asketiske indretning, hvor der kun blev tænkt i funktion og ikke så meget i lækre omgivelser. Heldigvis har tankesættet flyttet sig, og resultatet er flotte, lækre badeværelser.

Netop fordi graden af ‘lækkerhed’ er steget så meget i vores badmiljøer, er det afgørende, at vi tænker grøn energi og energibesparelser ind, når vi bygger rummet op. Man skal kunne tage sit bad med god samvittighed, nyde livet i de flotte omgivelser og i det hele taget tillade sig at nyde, at man har fået skabt et flot baderum, som hele familien vil kunne elske.

dante