6 grunde til installere solpaneler

6 grunde til installere solpaneler

Hvis du er begyndt at lege med tanken om at få installeret solpaneler i hjemmet, men stadig ikke er helt sikker, så er der her 6 gode grunde til hvorfor solpaneler er en god ide, der ikke blot er miljøvenlig men også økonomisk.

Som du jo nok har hørt, så er solpaneler en af de reneste former for energi, simpelthen fordi strømmen bliver produceret direkte fra solens styrke, og ledt ind i elnettet så du kan anvende det. Der er altså ingen forurening, udover selve produktionen og transporten af solpanelerne, men det er ikke mere forurenende end normalt, og altså ikke noget at bekymre sig om.

Når du investerer i solpaneler vil det også gavne værdien af din bolig, investeringen i sig selv vil nok overstige den øgede værdi af din bolig, men det er stadig noget af tage med i overvejelserne.

Solen sender hvert år 173.00 terawatt sollys ned til jorden, hvilket ifølge Massachusetts Institute of Technology er 10.000 gange mere end hvad jorden årligt bruger af energi, så der er altså rigelig energi at tage af.

4. Bæredygtig energi

Der findes flere forskellige kilder til energi, og de er delt op i 2 kategorier, bæredygtig og midlertidig energi. Midlertidig energi er energi som vi løber tør for på et eller andet tidspunkt, altså blandt andet kul og olie. Bæredygtig energi er vedvarende energi vi aldrig vil løbe tør for, og altså kan anvende så meget af som vi ville, uden at det gøre skade på jordens og vores fremtid. Solenergi er bæredygtig energi, fordi Jorden ingen skade tager, og så længe solens stråler rammer jorden, vil vi kunne producere energi.

Solpanelerne skal ses som en engangs investering der vil betale sig af inden for de kommende 8-10 år, for derefter at give økonomisk overskud. Så beløbet for installeringen kan måske virke højt, men med lidt god matematik, kan man hurtigt regne sig frem til at det er en investering der begynder at give afkast indenfor maksimum 10 år.

Vi lever i en verden hvor teknologien altid er i rivende udvikling, og det gælder om noget også for solenergi. Så selvom det allerede nu er teknologisk avanceret, kan man godt forvente at teknologien vil forbedres inden for de kommende år, og dermed også produktionen af strøm fra dine solpaneler.

dante