Solenergi i hjemmet

Solenergi i hjemmet

Der findes store solpanel plantager, der ude i ørkenen har det ene formål, nemlig at opfange solens stråler og lave dem om til strøm. Her står der kæmpe solpaneler placeret side om side på flere hundred hektarer, chancen er du nok ikke helt har plads til så mange i haven, men det behøves du heller ikke.

Det ses mest at solpaneler bliver placeret på taget, fordi der er plads og mindst skygge, men nu til dage ser man solpanelerne bedre integreret i bygningerne, så de ikke ligger oven på taget, men er en del af taget, så ser det lidt pænere ud og har samme effekt.

Vil du have solenergi i hjemmet, skal du først overveje hvor de skal placeres, og langt de fleste installere dem på taget, men har du plads til at have dem på jorden kan det være effektivt fordi du måske kan installere flere af dem.

Solpanelerne vil efter de er installeret så opfange så mange solstråler som muligt, og via deres teknologiske udviklet kredsløb lave dem om til jævnstrøm, der vil blive sendt videre til en frekvensomformer der laver jævnstrøm om til vekselstrøm. Herfra vil vekselstrømmen blive sendt videre ind i din bolig, hvor du kan anvende frit af det, og det overskydende strøm kan du lagre i batterier hvis du vælger at investere i batterier, ellers vil strømmen blive sendt videre via elnettet, og du vil modtage kredit for dit solgte strøm. Kreditten kan anvendes til at købe strøm tilbage om natten eller i vinter månederne når solen ikke lyser så meget og dine solpaneler ikke kan producere nok strøm.

Generelt set tager det mellem 5-10 år før din solpaneler har betalt for sig selv. Så har du købt drømme huset, eller vil investere i dit nuværende hus, så er solpaneler altså ikke en dårlig ide.

dante