Bliv klar til at arbejde med vedvarende energi

Bliv klar til at arbejde med vedvarende energi

Vedvarende energi er kommet for at blive, om man så må sige. Ikke alene ligger der jo i betegnelsen selv, at det er en energiform, der kommer fra kilder, der ikke slipper op: Vind, sol og bølger – og der er i alle samfund i dag en målsætning om, at en stadig større del af vores forbrug af energi skal komme fra vedvarende energi. Herhjemme er der for eksempel en målsætning om, at 70% af vores energiforbrug skal komme fra vedvarende kilder om få år, nemlig i 2030.

Også i EU har man sat ambitiøse mål op, om end de ikke går helt så højt som de danske. På tværs af modestrømninger og politiske trends vil vedvarende energi være på dagsordenen i årene fremover.

En spændende karrierevej

Er du på vej ind på arbejdsmarkedet, skal vælge studium eller i det hele taget beslutte dig for, hvad du vil bruge dit liv på, kan det være en spændende mulighed at tænke på at skabe en karriere inden for at arbejde med vedvarende energi. Danske virksomheder er kendte verden over for deres viden om energibesparelser, vindenergi og andre tekniske løsninger på vores udfordringer inden for energi og miljø, så du vil have gode muligheder for at finde et spændende job.

Når du skal søge et sådant job, er det vigtigt, at du selv udstråler det overskud og den energi, der skal til, hvis din kommende arbejdsgiver skal blive overbevist om, at du er den rette person. Ud over, at du naturligvis skal vide det du skal om det område, som jobbet drejer sig om, så er det vigtigt at se velplejet og sund ud og blandt andet have en frisk ånde, så din samtalepartner synes, at det er behageligt at være sammen med dig. Det handler blandt andet om at børste tænder på den rigtige måde, så du får en frisk ånde og pæne tænder.

På hjemmesiden sunstargum.dk kan du få gode råd om at børste tænder, ligesom du kan købe produkter, som kan hjælpe dig med at gøre det på den rette måde. God mundhygiejne er ofte helt afgørende for, om man vinder som person eller om man må rykke bagom i køen. Hertil kommer, at der er mange sundhedsmæssige forhold, der er under indflydelse af den sundhedstilstand, som din mund er i. Så der er alle mulige gode grunde til at lære at børste tænder på den rigtige måde og med de bedste produkter.

Der er mange forskellige jobtyper inden for området vedvarende energi. Du kan både arbejde som tekniker, rådgiver og ingeniør, og vil du gå forskningsvejen, er området i heftig udvikling. Hertil kommer hele formidlingsområdet, som også kalder på mange nye, dygtige medarbejdere.

dante